Dit wil je weten over magnetische tegels

Connetix Pastel Ball Run Pack magnetische tegels

Dat bouwen met magnetische tegels erg populair is, is erg begrijpelijk want magnetisch bouwen komt de ontwikkeling van een kind ten goede. Magnetisch speelgoed van de merken Connetix en Magna-Tiles is open-ended speelgoed. Open-ended speelgoed is goed voor de ontwikkeling van kinderen.

Magnetisch speelgoed is goed voor de ontwikkeling van een kind

Spelen met magnetische tegels is goed voor de ontwikkeling van een kind. Het is onder andere goed voor de cognitieve ontwikkeling, stimuleren van de fantasie en ontwikkeling van ruimtelijk inzicht, hand-oog coördinatie maar ook voor de fijne en grove motoriek. De mogelijkheden om te bouwen met magnetische tegels is eindeloos, een kind kan zich hier dan ook lange tijd mee vermaken. Daarbij is dit niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Samen spelen kan uiteraard ook heel goed, zeker weten dat een kind dit graag samen met jou doet!

Connetix Pastel Ball Run Pack

Waaruit bestaan magnetische tegels?

Magnetische tegels zijn tegels in diverse vormen: vierkanten, driehoeken, rechthoeken en andere vormen. De tegels zijn plat en hebben magnetische randen. De tegels van zowel Connetix als Magna-Tiles zijn gemaakt van niet-giftig ABS-kunststof dat BPA-, lood en ftalaatvrij is. De tegels van de genoemde merken zien er beide net iets anders uit.

De tegels van Connetix zijn verzegeld en geklonken voor extra veiligheid. Het zijn transparante tegels. De tegels van Magna-Tiles hebben kenmerkende klinknagels, welke zorgen voor een extra beveiligingslaag die de tegels stevig bij elkaar houdt. In de Magna-Tiles zie je een raster, het merk heeft patent op dit versterkt raster. Deze werkt als skelet en biedt extra steun aan de tegels en zorgt ervoor dat de tegels onbreekbaar zijn.

MagnaTiles Dino World Mini Fem

Kun je de tegels samen gebruik?

Ja! De tegels van Connetix en Magna-Tiles zijn compatibel met alle sets van de merken, maar ook met elkaar. Heb je dus al een set van 1 van de merken, maar wil je graag het andere merk ook? Geen probleem! Twijfel je nog? Niet doen, de mogelijkheden met dit speelgoed zijn eindeloos. Ben je om? Bekijk dan hier al het speelgoed met magnetische tegels.