GRIMM’s – Behind the brand

GRIMM'S grote regenboog naturel

Ben jij al bekend met het merk GRIMM’s? GRIMM’s is een nieuw merk in deze webshop en ik ben er groot fan van. Dit Duitse merk creëert ontzettend mooi, houten speelgoed. Je lees in deze blog alles over het merk GRIMM’s. Bekijk hier het mooie assortiment van GRIMM’s.

Waar GRIMM’s in gelooft

Bij GRIMM’s vinden ze het belangrijk dat kinderen speelgoed krijgen dat past bij hun leeftijd en ontwikkeling. De verbeeldingskracht van kinderen wordt gestimuleerd en daardoor zal dit helpen het creatieve potentieel te ontwikkelen. Het speelgoed van GRIMM’s is mooi, artistiek vervaardigd kwaliteitsspeelgoed, gemaakt van natuurlijke materialen. Het gebruik van deze materialen bevordert een gevoel van schoonheid en een begrip van kwaliteit. Dat vinden zij erg belangrijk in onze ‘wegwerpmaatschappij’.

GRIMM's bouwset regenboog leeuw
GRIMM’s bouwset regenboog leeuw

Open einde speelgoed van GRIMM’s

“De route is het doel”. Dat is wat GRIMM’s in de eerste plaats van Confucius heeft geleerd en dit is precies het punt van open einde speelgoed. Eén van de oprichters van GRIMM’s geeft dan ook aan dat ze kinderen willen ondersteunen en aanmoedigen om hun eigen creativiteit te ontdekken en ruimte te laten voor onafhankelijke beslissingen.

Vanuit het oogpunt van ontwerp zorgen ze ervoor dat de speelmogelijkheden zo open mogelijk blijven. Ze laten zich daarbij leiden door vrijeschoolonderwijs en andere alternatieve pedagogische benaderingen die diep geworteld zijn in het bedrijf.

Het speelgoed kent eindeloze speelmogelijkheden. Door het minimalistische, open ontwerp vinden kinderen altijd nieuwe manieren om met het houten speelgoed te spelen. De mogelijke combinaties van de producten zijn daarmee dan ook grenzeloos.

Hout is een natuurlijk materiaal, dus de producten hebben altijd verschillende markeringen en hierdoor is ieder product weer uniek. Houtnerf heeft veranderen structuren en kleuren die dienen als bewijs van zijn natuurlijke oorsprong. De unieke kenmerken zijn een bewijs van kwaliteit, geen defecten.

De oprichting

GRIMM’s is een familiebedrijf dat bestaat sinds 1978. Met veel vakmanschap en oog voor detail vervaardigen zij al bijna een halve eeuw natuurlijk, kwalitatief en veilig houten speelgoed van officieel geteste kwaliteit. Op het hoofdkantoor in Hochdorf worden nieuwe producten ontwikkeld, producten geolied, in kleur gedompeld, op kwaliteit gecontroleerd, verpakt en over de hele wereld verzonden: dus ook naar Mini Fem!

Houtbewerking besteden zij uit aan kleine zelfstandige bedrijven in Duitsland en Europa. De grootste van deze producenten heeft zijn vakmanschap jarenlang geleerd bij het bedrijf in Duitsland, voordat hij naar zijn oude huis in Bosnië ging om zijn eigen bedrijf te starten.

GRIMMS grote regenboog pastel
GRIMM’s grote regenboog pastel & GRIMM’s regenboogvrienden pastel

Kenmerken van GRIMM’s speelgoed

Ieder product is door de unieke kenmerken uniek. Vrijwel alle producten worden met de hand geschuurd en gezaagd. Voor de producten gebruiken ze elzen-, linde-, beuken- en esdoornhout.

Het opvallende en typische kenmerk van al het speelgoed is het ruwe maar fluweelachtige oppervlak. Dit komt door het gebruik van kleurglazuren die in de houtvezels doordringen en een levendig oppervlak achterlaten.

De kleuren die gebruikt worden zijn allereerst niet-giftige kleuren op waterbasis die absoluut onschadelijk zijn en grondig zijn getest op kleurechtheid in contact met speeksel. Alle kleuren en oliën zijn gecertificeerd volgens de Europese en Amerikaanse veiligheidsnormen voor speelgoed (EN 71 en CPSIA/ASTM 963). Met regelmaat worden producten getest aan de hand van deze normen door externe testinstituten. Daarnaast is het merk gecertificeerd volgens de speciale kwaliteitsnorm ISO 9001:2015 en de FSC™-norm.

GRIMM’s dompelt ieder product met de hand in beits. Ze brengen met opzet geen laatste beschermende laag op de producten aan om de positieve eigenschappen van het hout te behouden.

Alle regenboogvrienden en decoratieve figuren zijn met de hand beschilderd en tot in de kleinste detail gedecoreerd. Bij montage en verpakking werken ze daarnaast deels samen met werkplaatsen voor volwassenen met speciale behoeften in Duitsland.

GRIMM's regenboogvrienden pastel
GRIMM’s regenboogvrienden pastel & GRIMM’s grote regenboog pastel

Duurzaamheid

Duurzaamheid heeft het merk hoog in het vaandel staan. Duurzaam design betekent voor het merk een ontwerp dat onaangetast is door kortstondige trends. Het speelgoed blijft jarenlang een trouwe metgezel van je kind omdat het namelijk meegroeit met de leeftijd van je kind en zijn interesses.

Niet alleen wenst GRIMMM dat het speelgoed een duurzaam karakter kent, ze willen ook middelen besparen. Zo nemen ze groene stroom af en gebruiken ze gerecycled papier.

Het hout komt uit duurzaam beheerde bossen in Europa. Ze zijn een FSCgecertificeerd volgens de speciale kwaliteitsnorm ISO 9001:2015 en de FSC™ gecertificeerd bedrijf en voeren actief herbebossingsprojecten uit. Het merk is blij dat ze door deze stap een beetje meer verantwoordelijkheid kunnen nemen voor de bossen en hulpbronnen.

GRIMMS sparkling mandala orient
GRIMMS sparkling mandala orient

Wil jij meer weten over GRIMM’s? Aarzel dan niet om mij een berichtje te sturen. Stuur een mail naar info@minifem.nl of stuur een DM op Instagram.